Pravidla úspěšného pokrmu v Nepálu: Musí to pálit, být pěkně mastné (ideálně smažené) a na 99% se to podává s rýží.
PUBLIKOVÁNO 6.12.2016
Pravidla úspěšného pokrmu v Nepálu: Musí to pálit, být pěkně mastné (ideálně smažené) a na 99% se to podává s rýží.
Tradiční Dal Bhat, který jíme dvakrát denně (jako celý Nepál), je malý výživový zázrak: čočka, zelenina jako květák, paprika či mrkev, fazole, skvělý zeleninový vývar, brambory, rýže a domácí „pickle“ – nakládané velké ředkve v chilli. Když mají ale děti chuť na jinou sváču, vychovatelky umí vykouzlit spoustu dalších nepálských typických jídel. Bohužel pro dietáře, je většina z nich pěkně smažená :)) Už brzy se těšte na pár receptů, které dáváme s našimi kuchařinkami dohromady!
100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!
Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.
Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.