Šťastné a veselé ♥

Krásné Vánoce a DĚKUJEME, že nám pomáháte dávat dětem domov!


PUBLIKOVÁNO 24.12.2016

Šťastné a veselé ♥

Krásné Vánoce a DĚKUJEME, že nám pomáháte dávat dětem domov!

V Káthmándú máme už dva domovy, tak jsme se rozhodli udělat dvoje Vánoce :) Díky našim úžasným dobrovolnicím, Martině a Květě, jsme dětem udělali vánoční zážitek na celý život… Hromada bramborového salátu, svíčky, povídání o narození Ježíška a dárky úplně pro všechny! Na vánoční tabuli jsme měli kulturně pestrý mix :) Od cukroví, které Martina dokázala napéct v nepálských podmínkách úplně s přehledem až po klasické nepálské kuřecí chilli. Naše místní koordinátorka Ája se s vychovatelkou Didi ujaly přípravy bramborového salátu – v kuchyni je nezastaví nic! :D A Didi už umí bramborový salát jako každá správná česká máma i s trochou té majonézy :) Děti nicméně moc na experimenty v jídle nejsou, tak jsme nechali, ať si na talíř nandají i hromadu rýže a všechno si to pěkně smíchají, jak jsou zvyklé, haha… Nejvtipnějí byla Laxmi, která většinu svého života strávila o suché rýži – když poprvé ochutnala cukroví, polekaně ho nejdřív vyplivla. Velmi rychle ale pochopila, že rohlíčky a rolády jsou velká dobrota a nakonec se snědlo všechno, včetně trochu připálené vánočky, do posledního drobečku. A zmizel i bramborový salát, do kterého se také nejdřív nikomu moc nechtělo. Po večeři jsme připravili druhou místnost se stromečkem a výzdobou, na které děti několik dní pracovaly. Děti musely počkat ve svých pokojíčcích, než uslyší zvoneček… A pak už s rozzářenýma očima vcházely za poslechu koled dál. Každé dítko vždy jeden dárek rozbalilo a jeden předalo dalšímu dítěti. Několik holčiček, které si ještě nedávno hrávaly s cihlami, které převlékaly za panenky, teď dostaly mluvící Barbie :) Jak vidíte, radost byla ohromná, dojemná! Ještě jednou děkujeme a přejeme krásné sváteční období!

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.