Opičárny v Monkey Temple

Dobrovolník Boodya (viz minulá aktualita:) nelenil. Jet lag ne-jat lag, hned po příletu s dětmi vyrazil na výlet do Swoyambhu, nedalekého buddhistického chrámu.


PUBLIKOVÁNO 31.1.2017

Opičárny v Monkey Temple

Dobrovolník Boodya (viz minulá aktualita:) nelenil. Jet lag ne-jat lag, hned po příletu s dětmi vyrazil na výlet do Swoyambhu, nedalekého buddhistického chrámu.

Chrám se vypíná nad údolím Káthmándú jako jeho přenádhedherná zlatá dominanta a je z našeho domova pár desítek minut chůze. A navíc v přilehlém lese žije spousta přidrzých opic, které děti rády škádlí a pak jim s jekotem utíkají :)) Kolem poledního jsme za příjemných únorových 20ti stupňů nad nulou vyrazili, s jazykem na vestě vystoupali 365 příkrých schodů nahoru a pak se dlouhou chvíli kochali výhledy do všech stran. Rozdělili jsme svačinku, zahráli si na slepou bábu, Boodya udělal spoustu fotek… A opice nás nechali – i přes Boodyovo škádlení, detailní focení a zahrávání si se životem, haha – být… Zdálo se, že výlet proběhne klidně, v míru a bezpečí. Až téměř u bran chrámu se vše otočilo, když si chudák koordinátorka Ája koupila čerstvý kokos. Sesypalo se na ní asi osm opic, které jí obklíčily a hodlaly jí kokos sebrat. Ani úhybnými manévry a rychlým sprintem se jí nepodařilo smečku setřást. Když už pak ta největší opice vyskočila Áje až skoro k hlavě, zahodila kokos omylem Boodyovi přímo do obličeje a pokusila se naskočit na projíždějící motorku. I Boodya byl z incidentu v šoku a nepořídil jedinou fotku.

Držte v těchto rizikových podmínkách naší posile z Čech palce! :)

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.