Výlet do buddhistické „gompy“

O víkendu se byla Martina s vítěznou skupinou dětí (viz aktualita Modrý život :)) podívat do buddhistického kláštera... Jak výlet shrnout třema slovy? Meditace, monzun a momo.


PUBLIKOVÁNO 25.5.2017

Výlet do buddhistické „gompy“

O víkendu se byla Martina s vítěznou skupinou dětí (viz aktualita Modrý život :)) podívat do buddhistického kláštera... Jak výlet shrnout třema slovy? Meditace, monzun a momo.

Jako odměnu šel tým dětí, který dostal nejvíce bodů za splněné úkoly, na výlet na nedaleký kopec do krásného buddhistického kláštera. Kolem je téměř celé buddhistické městečko, protože po přilehlých kopcích stojí hned několik templů. Vyrazili jsme později, než jsme chtěli kvůli prudkému dešti, ale i tak po cestě střídavě pršelo a lilo :) Nikomu tu ale déšť nevadí a navíc Martina děti naučila průpovídku „nejsme z cukru“. Co nám ale vadilo byla klouzavá rozbahněná cesta.

Když jsme dorazili na vrchol, mniši zrovna meditovali, tak jsme museli být úplně potichu – a děti byly vzorné! Pak jsme si povídali o rozdílech i společných rysech různých náboženství a pomalu se vraceli zpátky dolu. To zase začaly padat provazy vody, tak jsme se hbitě schovali do restaurace na co? No na nepálské plněné knedlíčky momo!

Večer jsme pak dělali spa. Dětem jsme umyli a vyfoukali vlásky a malým holčičkám se péče tak líbila, že se na proceduru stála fronta. Většina dětí má jako celá země vši, tak se jim také moc líbilo masážní škrábátko na hlavu :)))

Martině a Ivetě moc děkujeme za příjemně strávenou sobotu!

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.