Slečna Kopila

Šestnáctiletá Kopila Punmagar pochází z velké rodiny: jen u nás v domově má sestry Kabitu, Binitu, Asmitu a Sanjitu.

Budoucí módní návrhářka Kopila sní o cestování do vzdálených koutů světa

Šestnáctiletá Kopila Punmagar pochází z velké rodiny: jen u nás v domově má sestry Kabitu, Binitu, Asmitu a Sanjitu.

Také u nás bydlí její bratr Amulay a jejich rodiče, kteří nám s chodem domova pomáhají (za což dostávají i malý plat). Možnost následovat své děti do domova a podílet se na jeho chodu jsme nabídli spoustě rodičů, bohužel jen málo z nich této šance využívá (a mnozí se ozvou tak jednou za rok nebo ani to ne, aby se na své děti zeptali…). Rodina Kopily dříve bydlela na vesnici, kde obhospodařovali políčko. Bohužel úroda nestačila ani na pokrytí obživy jedné rodiny, proto se přestěhovali k nám. Kopila se ráda prohání za badmintonovým míčkem a když ji omrzí, sáhne po basketovém. Po sportu odpočívá u deskových her a s prstem na mapě sní o cestování do vzdálených koutů světa. Prozatím „cestuje“ pouze prostřednictvím vyprávění naši dobrovolníků, které má snad nejradši z celého domova – zdatnou angličtinou se vyptává na detaily jednotlivých kultur. Je velmi nadaná na šití a pletení a až vyroste, ráda by byla módní návrhářkou. Ve škole ji ale momentálně nejvíc baví předmět science (kombinace biologie a chemie) a po absolvování Reed Model School, kam chodí všechny naše děti, chce na přírodovědnou střední školu. A má v tom plnou naši podporu!

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.