Jedlice Nima

Nima Diky Lama je naše malé sluníčko. Je pěkně zakulacená, usměvavá a protože ještě neumí anglicky, věčně potichu :) Chvilku jí trvá, než se rozkouká a začne věřit cizím lidem, obzvlášť těm bílým, co do domova přichází jako dobrovolníci.

Usměvavá a zakulacená Nima spořádá i patnáct obilných placek k snídani.

Nima Diky Lama je naše malé sluníčko. Je pěkně zakulacená, usměvavá a protože ještě neumí anglicky, věčně potichu :) Chvilku jí trvá, než se rozkouká a začne věřit cizím lidem, obzvlášť těm bílým, co do domova přichází jako dobrovolníci.

Na druhou stranu čím déle trvá získat si její důvěru, tím víc si pak její náklonnosti člověk váží :) Hodně se spolu nasmějeme – třeba když ke snídani spořádá patnáct obilných placek, jako by se nechumelilo. Přesto, když se zeptáte na koníčky, jídlo mezi ně nezařadí ;) Prý ji baví hrát si – hlavně chodit plavat, respektive cákat se ve vodě. V tom se ostatně neliší od žádných „našich“ dětí. Nima žije v našem domově spolu se starší sestrou Heshe na doporučení „strejdy“, našeho nepálského zaměstnance, co má na starost technický chod hostelu. Pochází z malého horského městečka ShyabruBeshi, kde začíná turistický trek do Langtangu. Přesto je to na naše poměry neskutečně chudá oblast bez možnosti kvalitního vzdělání. Na vesnici zůstali jak rodiče, tak sourozenci – bohužel na naše pozvání k návštěvám a podílení se na péči o Nimu příliš nereagují :(

NimaDiky Lama má dvanáct let a v ShyabruBeshi chodila do druhé třídy. Nyní navštěvuje soukromou školu Reed Model, jejíž úroveň je nesrovnatelně vyšší, a tak se na začátku vrátila do první třídy. Škola ji prý hodně baví :) Když se zeptáte, jaký předmět má nejradši, postupně začne jmenovat všechny: nepálštinu, matematiku, angličtinu, vědy… a ty, které ráda nemá, tak prý jenom kvůli učitelům, ne látce samotné.

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.