Statečná Sandhya

Sandhya patří do kasty statečných bojovníků Karki. A ač u nás na kasty nehledíme, u téhle malé bojovnice na tom možná něco je :)

Statečná duše Sandhya

Sandhya patří do kasty statečných bojovníků Karki. A ač u nás na kasty nehledíme, u téhle malé bojovnice na tom možná něco je :)

Sandhya je u nás od roku 2015, kdy k nám přišla jako desetiletá. Pochází z nížinaté oblasti mezi Nepálem a Indií známé jako Teraje. Srdce z toho usedá, ale její příběh je velmi podobný tisícům ostatním tady v Nepálu… Bezmajetná rodina, žádný zájem o dcery, maminka utekla, tatínek kamsi odešel a vzal s sebou jejího mladšího brášku. Pozitivní je, že se občas může jet podívat za tetou, strýčkem a babičkou, kteří sice nemají prostředky Sandhyu ubytovat, uživit či jí poslat do školy, ale o prázdninách ji rádi vidí. Sandhya je hinduistka a příslušnice kasty Karki, která je považovaná za nejlepší a nejstatečnější bojovníky. Svou vnitřní silou, klidnou povahou a milým úsměvem tomu dává jedině zapravdu. Jediné, co jí dokáže zkazit náladu, jsou hodiny nepálštiny – učitel je totiž prý neskutečně nudný! Oproti tomu matikářka je prý skvělá a matematika ji baví tolik, že jednou chce být učitelkou. A co říká o bydlení u nás? „Každý den je tu pro mě tím nejšťastnějším,“ a odběhla si zas kopat s Anu hakisákem.

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.