Sushila z konce světa

Bída, která panuje v její odlehlé vesničce v Himalájích, je prý těžko představitelná i pro místní. Dokonce i obyčejná rýže, národní porkm Nepálu, je tam považovaná za luxus, kterého se dostává jen nejbohatším.

Sushila s okouzlujícími ďolíčky v tvářích pochází z pro nás skutečně nepředstavitelné bídy.

Bída, která panuje v její odlehlé vesničce v Himalájích, je prý těžko představitelná i pro místní. Dokonce i obyčejná rýže, národní porkm Nepálu, je tam považovaná za luxus, kterého se dostává jen nejbohatším.

Není tam téměř nic, jen nekonečná zima. Místní tedy většinu roku tráví zalezlí se svými zvířaty, spí a jí, co se jim podařilo vypěstovat. No, není to život s moc dobrými vyhlídkami. Zničení a nevzdělaní rodiče Sushily ji milují, ale dokázali jí sotva nakrmit. Jako spousta nepálských rodičů pro své dítě chtěli lepší život a naději, že se bude mít lépe než oni. Časté je ale bohužel i to, že se takto chudí lidé z hor o své děti ani starat nechtějí a raději je pošlou pryč, ať se o ně postará někdo jiný :( Na prosby rodičů a jedné známé, která provozuje v Nepálu podobnou charitu, jsme se rozhodli nadšené Sushily v roce 2012 ujmout.

Třináctiletá Sushila je fantasticky slušná, velmi dobře vychovaná a krásně tančí. Ráda se učí a možnost chodit do školy pro ni prostě není samozřejmostí. Stejně tak luxusní, teplé a výživné jídlo, teplá postel a spoustu aktivit, které s dětmi podnikáme. Chtěla by být učitelka, na kterou si s menšími dětmi ráda hraje a myslíme, že v tom bude vážně skvělá.

Rodiče Sushily jeví o svou dceru velký zájem a dokonce, když mají peníze, přijedou se o větších svátcích za Sushilou podívat. Ví, že jí svěřili do těch nejlepších rukou a jsou šťastní, že ji vidí prosperovat a budovat zcela jiný život, než pro který byli odsouzeni oni…

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.