Akriti z kmene Tharu

Rozesmátá Akriti Chaudari s námi žije od dubna 2015. Proč? Bohužel rodiny z kasty Chaudari mají, co se týče dětí, jasno: starají se jen o své syny.

Věčně rozesmátá Akriti

Rozesmátá Akriti Chaudari s námi žije od dubna 2015. Proč? Bohužel rodiny z kasty Chaudari mají, co se týče dětí, jasno: starají se jen o své syny.

Dcery jsou jen od toho, aby se co nejdříve provdaly a šly bydlet k někomu jinému. Akriti je navíc příslušnice kmenu Tharu, kteří si přezdívají „lidé lesa“. Ač to zní romanticky, život v extrémní chudobě, nedostupnost vzdělání a výdělku vede k opakování osudu každé další generace. Její rodiče neumí ani číst a psát, maminka uklízí u bohatých lidí, kteří u nich na vesnici vlastní většinu pozemků a tatínek se v Terajích stará o cizí zvířata. Bohužel podobných rodin a dívek bez péče a pozornosti je tam spoustu.

Akriti je ovšem úplně báječná. Vždycky má úsměv na tváři, snaží se být přátelská a kamarádit se se všemi. A to byla ze začátku skoro pořád potichu – neuměla totiž ani pořádně mluvit nepálsky. Dobře tancuje a jednou z ní bude skvělá tanečnice. Ve škole se učí pomalu, ale jistě! Je na ní vidět vděčnost a snaha tento velký skok v jejím životě zvládnout.

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.