Stydlivá Usha

Něžná kráska Usha Mainali se k nám přistěhovala pár měsíců po své sestřičce Nishe. Stejně jako jí se totiž rodiče po narození syna víceméně zřekli.

Stydlivá, ale moc chytrá Usha

Něžná kráska Usha Mainali se k nám přistěhovala pár měsíců po své sestřičce Nishe. Stejně jako jí se totiž rodiče po narození syna víceméně zřekli.

Její rodiče jsou velmi chudí, nevzdělaní farmáři, kteří mají více dětí, než kolik jsou schopní uživit. A bohužel i více, než kolik uživit chtějí: co se jim narodil vytoužený syn, nemají potřebu dcery nijak vychovávat. Usha byla ze začátku stydlivounká, stejně jako byla Nisha. Je ale velmi chytrá a ve škole se chytla tak rychle, že rychle strčila zkušenější sestřičku do kapsy :) Nisha jí moc podporuje, pomáhá jí s učením, uklízením, mytím a tichá Usha pomalu pookřává. Co si budeme povídat, asi hodně pomohlo i dobré jídlo, které je v porovnání s tím, co měla na vesnici, velký luxus. Miluje sladké, takže z dortů na našich narozeninových oslavách je úplně nadšená. Když k narozeninám dostala nové čisté šatičky, dort a oslavu s tanečním vystoupením, bylo i na jejím zaraženém obličejíčku vidět nadšení a radost :)

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.