Sofistikovaná Sangita

Rodiče Sangity jsou farmáři téměř bez jakýchkoli příjmů – to je ale neodradilo od toho mít tolik dcer, dokud se jim nenarodil syn. Sangita tak pochází se sedmi sestřiček z nichž jedna, Sabina, u nás bydlí také.

Zosobněná elegance Sangita

Rodiče Sangity jsou farmáři téměř bez jakýchkoli příjmů – to je ale neodradilo od toho mít tolik dcer, dokud se jim nenarodil syn. Sangita tak pochází se sedmi sestřiček z nichž jedna, Sabina, u nás bydlí také.

K bídnému životu Sangity a jejích sester bohužel ještě přispěla smrt jejich tatínka. Vysílená a nemocná matka své děti nedokázala zabezpečit, takže se dívky musely naučit o sebe i o pole postarat velmi brzy, aby měly, co k snědku. Když jejich příběh naše vychovatelka Sudha vypráví, je na ní vidět radost, že zrovna dívkám jako jsou tyto dáváme domov a vzdělání. Nechtěné dcery z extrémně tradičního, patriarchálního prostředí by v nepálské společnosti měly budoucnost vytyčenou velmi jasně. Naštěstí se těmto dvěma podařil malý zázrak svému předurčení uniknout :) A velmi si toho váží. Jedenáctiletá Sangita je disciplinovaná, šikovná a pořád se usmívá. Ve škole se vždy snaží, co to jde a je aktivní i po škole – snaží se vynikat v tanci i ve zpěvu. Dobře se o sebe stará, umí se krásně česat a učí to i ostatní dívky, které pochází z chudých vesnic a hygienu a česání copánků ještě nepovažují za příliš důležité :) O Sangitě i její sestře Sabitě se říká, že působí jako dívky z bohaté rodiny. Vypadají a nosí se prostě tak nějak jinak, s přirozenou klasou a elegancí.

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.