Smíšek Pasang

Sedmiletý Pasang Tamang je jedno z našich sluníček. Není den, abyste na jeho tváři neviděli úsměv od ucha k uchu.

Dobrou náladu všem vždy zajistí malý Pasang

Sedmiletý Pasang Tamang je jedno z našich sluníček. Není den, abyste na jeho tváři neviděli úsměv od ucha k uchu.

Mračit se ho snad ještě nikdo ani nezahlédl. Je mu sedm let a chodí do přípravky před základní školou. V hostelu s ním bydlí také jeho sestry Sanju a Anju. Spousta dětí má stejné příjmení – Tamang, ale nejsou skutečně příbuzní. Pro nezúčastněného po­zorovatele je tedy velmi těžké se v dětech vyznat :)   Pasangova rodina je opravdu velmi chudá. Dříve bydleli v horách, ale kvůli práci se rodina přestěhovala do Káthmándú. Pasangův otec pracuje jako taxikář a maminka se živí praním prádla. Bohužel, v minulosti se stávalo, že se tatínek opil a byl agresivní k celé rodině. Pro Pasanga je tedy mnohem lepší zůstávat u nás v domově… taky když má jet domů na návštěvu, vůbec se mu nechce a nejradši by z našeho domova vůbec neodcházel.    Najít jednu aktivitu, kterou Pasang má radši než ostatní, je velmi těžké – miluje totiž všechno :) Pokud bychom se ale opravdu snažili, nejvíc ho zajímá fotbal. Však je také jeho snem stát se jednou fotbalistou! Dalším jeho koníčkem je kreslení, což je také jeho nejoblíbenější před­mět ve škole. Od kreslení a fotbalu ho odtrhne snad jen vůně jeho nejmilejšího jídla, linoucí se z kuchyně – knedlíčků momo.

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.