Děti děkují zákaznicím Thao.cz ♥

Jak nejlépe dětem vysvětlit, že bez práce nejsou koláče a že peníze nepadají z nebe (nebo od sponzorů☺)? Aktivně je zapojit do všecho, co se v Thao děje!


PUBLIKOVÁNO 3.5.2017

Děti děkují zákaznicím Thao.cz ♥

Jak nejlépe dětem vysvětlit, že bez práce nejsou koláče a že peníze nepadají z nebe (nebo od sponzorů☺)? Aktivně je zapojit do všecho, co se v Thao děje!

V Nepálu se často setkáte s tím, že místní vnímají západní charity a neziskovky jako ničím nepodmíněný přísun financí – a možnost jich čerpat bez snahy svou situaci změnit od sebe.

Proto byl duben ve znamení osvěty! Chtěli jsme i těm nejmenším dětem vysvětlit, kdo jsou to sponzoři, dobrovolníci či zákaznice Thao.cz, co je to charita, i co to znamená mít jako naše majitelka Mysha vlastní business, který naši neziskovku z většiny živí. V duchu její filozofie jim vysvětlit dvě naše hlavní poselství: že práce může být zábava, ze které máme nejen peníze, ale i dobrý pocit! A že je zodpovědný sám za sebe, za svůj osud a za svou budoucnost. Budoucnost a úspěch každého našeho dítěte je na něm – ne na západních charitách, sponzorech, štěstí či náhodě.

I u nás se setkáte s dětmi, které mají za to, že peníze padají z nebe, školné se zaplatí samo a počítač se opraví také sám, když se špatným zacházením rozbije. Proto je důležité dětem průběžně připomínat, že i každé z nich má své povinnosti a závazky, které je třeba dodržovat. Začíná to jednoduchou péčí a starostí o své věci. Pokračuje to týdenními soutěžemi o nejlépe splněné povinnosti. A končí to například vysvětlováním kontextu naší firmy, která je díky provozování e-shopu téměř soběstačná a nezávislá na sponzorských darech.

K naší velké radosti naše děti vše rychle zpracovaly a ještě rychleji se chtěli začít zapojovat, aby svou dávkou Thau něco vrátily zpět ☺ A tak volná odpoledne trávíme tvořením děkovných přáníček pro zákaznice Thao.cz. Děti vymýšlí pořád nové způsoby, jak udělat kartičky ještě krásnější a barevnější a jak jich udělat co nejvíce! Všichni se díky svému podílu cítí (zcela správně) důležitě a významně a hlavně si umí lépe představit, že za každou vydělanou rupií stojí i nějaká ta práce.

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.