Vítáme nové děti

Náš domov se rozrůstá poslední dobou takřka ze dne na den! Za poslední týden jsme přijali hned šest nových dětí – a to už si říkalo o oslavu.


PUBLIKOVÁNO 5.9.2016

Vítáme nové děti

Náš domov se rozrůstá poslední dobou takřka ze dne na den! Za poslední týden jsme přijali hned šest nových dětí – a to už si říkalo o oslavu.

Pro některé nové děti to není ze začátku jednoduché: přestěhovat se z odlehlé chudé vesničky do – na místní poměry – téměř luxusního domova s tekoucí vodou, tetami, které dvakrát denně vaří výborný dal bhat a mezi dalších několik desítek dětí. Nemluvě o tom, jaká výzva je čeká v soukromé škole. Proto se děti snažíme přivítat co nejlépe to umíme, aby si rychle zvykly na svou novou rodinu. Dnes jsme pro naše přírůstky například zorganizovali malý program v tradičním nepálském stylu. Měli jsme radost, jak i zakřiknuté děti postupně pookřávají. Třeba nová jedenáctiletá dívenka Sunita, kterou vidíte rozesmátou na fotce :) pochází z velmi chudé vesnice z oblasti Gorkha, která byla zničená zemětřesením a po pár dnech u nás úplně ožila! S ostatními dětmi už je jedna ruka, těší se do školy a až bude velká, bude pilotka!

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.