Páteční grilovačka

Grilování není v Nepálu úplně běžnou aktivitou...ale když se tradičního Dal bhatu (rýže a čočky) člověk přejí, je čas vytáhnout gril!


PUBLIKOVÁNO 1.8.2016

Páteční grilovačka

Grilování není v Nepálu úplně běžnou aktivitou...ale když se tradičního Dal bhatu (rýže a čočky) člověk přejí, je čas vytáhnout gril!

Nejprve jsme vyrazili na trh pro čerstvé maso…pro Evropana je zacházení s masem možná trošku šokující :) ale pro žaludek je naštěstí bez následků! Nakoupili jsme spoustu zeleniny na špízy a mysleli jsme i na naše vegetariánské děti (hinduisté často nejedí maso z důvodu pravidla neubližování žádným živým bytostem) a pro ty jsme nakoupili čerstvý sýr paneer. Česká pracovnice Ája v kuchyni instruovala starší dívky a vychovatelku Sudhu, jak naložit maso a nakrájet zeleninu na špízy – třeba papriku v domově ještě nikdy nejedli a nekupovali! Pak jsme vše postupně hodili na gril, opekli chléb, rozdělili na asi 70 porcí a podávali! Děti si přípravu, ale především následnou konzumaci, moc užily a grilování určitě brzy zopakujem :)

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.