Den matek v novém domově

Spousta z našich dětí své maminky nemá – a když má, nejeví o své potomky zájem. Tím spíš chtěly tímto svátkem děti poděkovat náhradním „tetám“, které se o ně starají.


PUBLIKOVÁNO 8.5.2016

Den matek v novém domově

Spousta z našich dětí své maminky nemá – a když má, nejeví o své potomky zájem. Tím spíš chtěly tímto svátkem děti poděkovat náhradním „tetám“, které se o ně starají.

Na oslavu Dne matek nás pozvaly nejstarší dívky – Sanju, Kabita, Nisha a Lakmi – do našeho nového domova. Tam jsme v posledních týdnech přivítali do rodiny spoustu nových dětí. Krásný dům s několika ložnicemi a velkou společenskou místností je asi 10 minut pěšky od naší první budovy. Holky měly nejprve proslov (úplný doják!) o tom, jak jsou vděčné rodině, kterou v domově mají. Všechny tety dostaly drobné dárečky a sladkou kouli z mléka a cukru. Ája dostala od Ritu dokonce přáníčko a krásný náramek! Pak sice vypadl proud (který je v Nepále dodávaný, řekněme, velmi nepravidelně), ale naštěstí už bylo navařeno, takže jsme se pustili do smažených brambor s houbami, rýží a rajčatovou pálivou omáčkou. Nakonec začal experiment s focením potmě – až se budete divit, proč děti drží na každé fotce lampičku, je to kvůli foťáku, který ve tmě odmítal spolupracovat :)

Krásný Den matek (a všech, které zajímá osud našich Nepálčat)!

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.