Thao "Modrý" život

Modrý život, Jaroslav Foglar, Přístav volá, Skauting... Kdo zažil, nejspíš se shodne, že to byla skvělá část dětství. A my se shodli, že je škoda o ni ochudit naše děti v Nepálu!


PUBLIKOVÁNO 24.2.2017

Thao "Modrý" život

Modrý život, Jaroslav Foglar, Přístav volá, Skauting... Kdo zažil, nejspíš se shodne, že to byla skvělá část dětství. A my se shodli, že je škoda o ni ochudit naše děti v Nepálu!

Děti mají své denní povinnosti a režim, které plní z velké většiny poctivě. Jenže každodennímu zametání a pomáhání v kuchyni něco chybělo. Něco, co by tomu všemu řádu dalo smysl. Něco, co by děti směrovalo a poslouvalo dál, vzbudilo v nich zájem, zodpovědnost a svědomitost. A hlavně co by je to bavilo! Při diskuzích na tohle téma mezi koordinátorkou Ájou a dobrovolníkem Boodyou se hovor stočil na to, jak Boodyovi připomíná život u nás prázdniny na táboře :) A od toho už byl jen krůček k tomu, aby nás napadlo implementovat některé skautské vychytávky k nám!

Děti jsme rozdělili do skupin s kapitány, každá skupina si namalovala plakát, napsala svou písničku a dostala seznam povinností na nadcházející týden. Povinnosti typu Pomoc v kuchyni, Úklid společenských prostor nebo Ranní budíček a rozcvička. Vychovatelé dostali přesný seznam, jak splnění povinností kontrolovat a bodovat, aby se na konci týdne sečetly body a vyšel nám jasný vítězný tým. Ten vyhraje o sobotním vyhlašování týdenní cenu! Pak každý tým dostane nový seznam povinností na další týden. Až se po sedmi týdnech všechny týmy vystřídají na všech povinnostech, přijde velké vyhlašování celkového vítěze o dvoudenní výlet :) Děti i vychovatelé jsou z našeho Thao Modrého života nadšení a tak nádherně naklizeno a tolik úsměvů jsme snad ještě neviděli. Skupiny totiž mohou sbírat i bonusové body za kreativní projekty, vynálezy, zorganizování knihovničky a podobně, takže se to u nás vážně krásně zabydluje :) No koukejte na fotky z prvního týdne!

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.