Pečlivá Kabita

Kabita Dhimal je v našem domově až od roku 2014. Ze začátku byla trochu tichá a plachá, ale dnes už je u nás jako doma a stává se z ní mladá krásná a šikovná dáma.

Pečlivá Kabita je pečlivá a nemá ráda, když ji někdo ruší od domácích úkolů

Kabita Dhimal je v našem domově až od roku 2014. Ze začátku byla trochu tichá a plachá, ale dnes už je u nás jako doma a stává se z ní mladá krásná a šikovná dáma.

Přistěhovala se k nám spolu se svým bráchou Kabinem a ségrou Rabinou, ale ke svým novým sourozencům v domově nemá o nic dál než ke svým pokrevním :) Její rodiče spolu už nežijí a maminka těžce pracuje, nosí kameny v jakémsi lomu. Rodina žije v Káthmándú, ale přežívají doslova ze dne na den a nemají žádný majetek.

Kabita je pečlivá a nemá ráda, když ji někdo ruší od (domácích) úkolů. Však také na soukromé škole, kam se teď dostala, se vyučuje v angličtině – a ona ji ze začátku moc dobře neovládala. Na státní škole, kam chodila dříve, protože její matka neměla na lepší vzdělání peníze, je velmi zlá úroveň, a tak anglicky se tam děti vůbec nenaučí :( U nás se prý Kabitě velmi líbí: dům, hřiště i kamarádi.

Kabitě je třináct let, ráda tancuje a zpívá a poslední dobou se vážně krásně líčí a je na ní vidět, že z nevzdělané holčičky z chudé vesnice se stala mladá, suverénní a šikovná dívka. Ve škole ji baví matematika a chtěla by se stát doktorkou, protože by tak mohla zachraňovat lidské životy.

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.