Kreativní Sanju

Sanju Tamang je takový náš andílek, vždy a všude ochotná pomoci, nejen s péčí o sourozence. V hostelu s ní bydlí její sestra Anju a bratr Pasang.

Sanju a její příběh od domácího násilí do bezpečí našeho hostelu.

Sanju Tamang je takový náš andílek, vždy a všude ochotná pomoci, nejen s péčí o sourozence. V hostelu s ní bydlí její sestra Anju a bratr Pasang.

Sanju je patnáct let a navštěvuje osmou třídu. Její tatínek je řidičem taxi v Káthmádú a maminka pracuje jako pradlena. Pochází z velmi chudé rodiny a navíc jí osud nepřál ani v rodinném zázemí – Sanjin otec často pil a míval agresivní stavy. Všichni sourozenci jsou teď rádi, když jsou v bezpečí a nemusí se bát domácího násilí. Sanju je také velkou kamarádkou Anju Tamang, se kterou sice není příbuzná (navzdory společnému příjmení), ale o svou malou kamarádku, která má podezření na autismus, se stará jako o sestru. Když má Sanju čas na pro sebe, ráda si hraje s panenkami a čte si pohádkové knížky, které jí pomáhají se mimo jiné vyrovnat s tvrdou realitou Nepálu. I když knihy hltá, ráda si také naplní žaludek nepálskými knedlíčky plněnými zeleninou a masem – tradiční pochoutkou jménem momo. Ve škole se Sanju moc líbí, stejně jako v našem domově. Vyniká zejména v matematice. Jednou by se chtěla stát zdravotní sestrou, aby mohla co nejvíce pomáhat lidem. Má to v povaze; jejím největším štěstím je, když může opravdu někomu pomoci a nikdy by o ostatních dětech neřekla křivého slova. Nedávno dostala digitální foťák a focení jí moc baví, tak možná z ní bude nakonec ještě fotografka. Jde jí to vážně skvěle, hezky se o něj stará (že se ještě nerozbil je malý zázrak) a vždy ho ráda půjčí a ukáže, jak ho ovládat. Prostě andílek :) Co říkáte na její fotky? :)

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.