Šampionka Jyoti

Desetiletá Jyoti Thapamagar pochází z velmi odlehlé západní části Nepálu, která je podle nepálské vlády vůbec nejchudším regionem. Své rodiče si nepamatuje.

Šikovná Jyoti sbírá školní ocenění jak na běžícím páse

Desetiletá Jyoti Thapamagar pochází z velmi odlehlé západní části Nepálu, která je podle nepálské vlády vůbec nejchudším regionem. Své rodiče si nepamatuje.

Oba uzavřeli nové sňatky a o malou Jyoti přestali mít zájem. Stará babička, u které bydlela, jí sotva obstarala jídlo, natož oblečení, lékařskou péči či vzdělání. Čekala ji tak budoucnost jako tisíce ostatních dívek – celoživotní dřina jako nosička kamenů. O jejím osudu se naštěstí dozvěděli naši vychovatelé a koncem roku 2015 se nadšená Jyoti přestěhovala k nám. Ráda dělá domácí úkoly a pomáhá ostatním dětem. Je vděčná za šanci chodit do školy a všichni učitelé ji mají tak rádi, že jí často odměňují čokoládou a dostává různé ceny! Kolikrát že už byla takto odměněná? „Už dávno jsem přestala počítat,“ směje se. Moc by si přála panenku a být doktorkou – ideálně v tomto pořadí :)

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.