Neohrožená dáma Sabita

Sabitina maminka pracuje jako nárazová dělnice na stavbách – ženy v Nepálu dělají na stavbých často ty nejtěžší práce jako nošení kamenů... Otce neznáme a jen víme, že i ostatních sourozenců se rodiče zřekli.

Sabity se rodiče vzdali, ale my bychom jí už nedali!

Sabitina maminka pracuje jako nárazová dělnice na stavbách – ženy v Nepálu dělají na stavbých často ty nejtěžší práce jako nošení kamenů... Otce neznáme a jen víme, že i ostatních sourozenců se rodiče zřekli.

Bohužel, jak říkáme, rodinné vazby tu prostě fungují jinak. Ne vše je ale tak chmurné! Když Sabita přišla k nám do domova, nebyla to moc veselá dívka, o nic se nezajímala a jednou nám dokonce ukradla peníze. Dnes je z ní ale díky úžasné práci naší vychovatelky Sudhy, která na ní šla s láskou i disciplínou, úplně skvělá šestnáctiletá dáma. Největším důkazem její spokojenosti je její úsměv :) Je tak čitelná, že je na ní vše vidět a poslední dobou je to samá radost! Sabita je statečná holka, která nevěří narozdíl od ostatních na žádné pověry a duchy, nebojí se tmy a kdykoli kamkoli doprovodí menší děti. Je nejšikovnější ve všech domácích povinnostech – když uklidí ona, je to vždy poznat. I ve škole má dobré výsledky a i když jí učení občas nebaví, dobře na ní funguje motivace ve formě čokolády :) Má dobrou sebedisciplínu a její pokroky nám dělají velkou radost. Ze začátku se nechtěla dělit, ale teď je všem nápomocná a nejradši by se rozdala celá. Ráda pomáhá v kuchyni i na naší zahrádce, ostatním dětem s úkoly. Je prostě skvělá a máme velkou radost, že je součástí naší rodiny.

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.