Nedoslýchavá Manju

Manju Ghartimagar na jedno ucho od narození neslyší a sluch v druhém se jí bohužel rapidně zhoršuje.

Ochotná Manju miluje vaření a sní o hotelnictví

Manju Ghartimagar na jedno ucho od narození neslyší a sluch v druhém se jí bohužel rapidně zhoršuje.

Její rodina bohužel žije v naprosté bídě v odlehlé části Nepálu. Nemají, jak a čím nakrmit své dcery, natož na pokrytí výdajů spojených s léčbou. Hrozí, že přijde o sluch i v druhém uchu, tak se snažíme pomoci, jak to jde. Manju u nás máme od doby, kdy celou vesnici její rodiny v roce 2015 srovnalo zemětřesení se zemí. Manju a její mladší sestra Anju se tak ocitly bez střechy nad hlavou a s opravdu bídnými vyhlídkami do budoucna. Naštěstí o nich slyšela teta jedné z našich dětí a poprosila nás, zda bychom je nemohli přijmout k nám. Obě dívky tak dostaly příležitost změnit své životy a budoucnost o stoosmdesát stupňů. A tuhle šanci obě popadly za pačesy :) Manju jde perfektně hlavně nepálština a matematika. Kvůli své nedoslýchavosi občas ve škole nestíhá, ale o to víc se snaží! Často říká, jak by ji bavilo pracovat v hotelovém managementu, tak až budeme zanedlouho vybírat a hledat střední školu, určitě jí v tom podpoříme. Kromě učení moc ráda pomáhá v kuchyni, ráda vaří a ještě raději ujídá :) Nemáme pochyb, že bude skvělá hotelová šéfová!

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.