Tichá malá Anju

Anju Tamang patří mezi naše mladší děti. Je jí devět let a chodí do první třídy. Povahou je Anju stydlivá, tichá a často a ráda si hraje sama, i když v hostelu má také sestru Sanju  Tamang.

Stydlivá a tichá Anju je ráda, že může být v hostelu se svou sestrou

Anju Tamang patří mezi naše mladší děti. Je jí devět let a chodí do první třídy. Povahou je Anju stydlivá, tichá a často a ráda si hraje sama, i když v hostelu má také sestru Sanju  Tamang.

Pokud už se Anju rozhodne s někým hrát, většinou to bývá její kamarádka – Sanju Tamang. Ano – má stejné jméno jako Anjina sestra (aby se to nepletlo ;)), ale jedná se o jinou holčičku! Obě Sanju jsou však k Anju velmi laskavé a přátelské, těžko by se dalo poznat, která se sestra a která „jen“ kamarádka :) Anju pochází z chudé rodiny, která je naprosto závislá na zemědělství, ostatně jako většina rodin v Nepálu. Mezi její největší záliby patří kreslení a zpívání, do obojího se vrhá s velkým zápalem a nadšením. Žádné nadšení se však nevyrovná tomu, když zjistí, že k večeři bude její oblíbená pochoutka momo – tradiční nepálské knedlíčky plněné masem, zeleninou či sýrem. Nová budova, do které se náš domov v roce 2014 přestěhoval, si Anju hned zamilovala – zejména proto, že si tu může nerušeně hrát sama, když má zrovna náladu, anebo si podle chuti zablbnout i s ostatními dětmi. Některé naše dobrovolníky napadlo, že možná Anju trpí určitou formou autismu. Ostatní děti se k ní však chovají velmi vlídně a její sestra Sanju k ní chová city až mateřské.

Naše hodnoty
  1. Šetříme peníze
  2. Šetříme čas
  3. Nevnucujeme se
  4. Kontrolujeme výsledky

Zapojte se

100 % vašich darů putuje přímo do Nepálu!

Dobrovolnictví

Hledáme dobrovolníky do Nepálu! Požadavky: nebát se jíst rukama, neztrácet nervy, když na vás skáčou desítky dětí, sebediscipína, angličtina a čas minimálně jeden měsíc. Čeká tu na vás pomoc s výukou i organizací volného času dětí. Pro více informací pište na aja@thao.cz, kam můžete rovnou poslat i své CV.

Napsali o nás

Přečtěte si příběhy naší zakladatelky Michaely „Myshi“ Košťálové nejen o tom, jak vypadá každodenní realita těch nejchudších obyvatel Nepálu.